Internet snelheid, lees er hier alles over & pak de beste deal

jul 21, 2019 | Internet | 0 Reacties

internet snelheid

De internetsnelheid is een factor waar je zeker op moet letten als je kijkt of zoekt naar een internet abonnement. . Naast de snelheid zijn er nog andere zaken waar je op moet letten. Zoals de prijs van het abonnement en de bereikbaarheid op jouw locatie. We zijn dus op zoek naar het goedkoopste internet, beste internet, maar ook internet met de beste snelheid voor jou!

Helaas kan je vaak weinig doen aan de locatie waar je internet wilt ontvangen, maar wel kun je goed op de snelheid internet en de prijs letten. De snelheid internet op jouw adres die vaak wordt voorgesteld door aanbieders kan nog wel eens een stuk afwijken van de werkelijke internetsnelheid. Bereikbaarheid is dus erg belangrijk.

We hebben je net verteld dat de voorgestelde internetsnelheid kan afwijken van de internet snelheid die je werkelijk op je adres ontvangt. Maar hoe ben je er dan zo zeker van dat je niet teveel betaalt voor een beloofde internetsnelheid die helemaal niet geleverd wordt?

Hier is een oplossing voor. Stap je bijvoorbeeld over naar een nieuwe internet provider? Dan is deze verplicht om een goede indicatie te geven van de internetsnelheid die je gaat ontvangen. Daarnaast moet de provider altijd aangeven wat de minimale internet snelheid is die geleverd gaat worden. Op deze manier weet je altijd welke internet snelheden je ontvangt en dat je er nooit teveel voor betaalt.

Welke internet snelheid past het beste bij mij?

We hadden het net al even over internet snelheden. Vaak vragen mensen zich af welke internet snelheid dan geschikt is voor hun persoonlijke situatie. We begrijpen dit. Het is vanzelfsprekend dat ieder huishouden graag snel internet wil ontvangen thuis. Echter is het zo dat je vaak maandelijks wat meer betaalt om betere internetsnelheden te ontvangen. Het is van belang dat je voor jezelf bepaald waarvoor je het internet gebruikt en welke internetsnelheid hierbij het best past.

Om het duidelijk te maken hebben we hier een voorbeeld. Stel je bent iemand die ooit een keer een serie kijkt op Netflix of af en toe een mailtje stuurt. Dan is het niet nodig om hiervoor een internet abonnement af te sluiten met torenhoge internetsnelheden. Vaak is het dan al voldoende om te gaan voor een pakket met wat minder hoge snelheden. Zo kun je optimaal genieten van internet en betaal je niet onnodig te veel voor snelheden die je eigenlijk niet eens nodig hebt.

Meest gekozen internetsnelheden

Daartegenover kan het ook zo zijn dat je een huishouden hebt met veel mensen die allemaal gebruik willen maken van het internet. Vaak is het dan nodig om een abonnement af te sluiten met daarin een stuk hogere internetsnelheden. Zo dat iedereen optimaal gebruik kan maken van het internet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in de avond op de bank zit met een constant haperende serie.

Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we hieronder de meest gekozen internet snelheden onder elkaar gezet met informatie. Zo weet jij straks precies welke internetsnelheid het best past bij jouw persoonlijke situatie. Ook is het daarna nog mogelijk om hulp te krijgen met het bepalen van de internetsnelheid. Je kunt klikken op de button ‘’welke internetsnelheid past bij mij?’’, vervolgens krijg je advies om de beste keuze te maken!

Snelheid internet van 20 MB/s

Laten we beginnen met de laagste internet snelheid waaruit je kunt kiezen, namelijk 20 MB/s. Het klinkt misschien raar, maar vaak wordt deze internetsnelheid aanbevolen door de vergelijker. Dit komt namelijk doordat deze internetsnelheid al goed genoeg is wanneer je in je eentje gebruik maakt van het internet. O als er in het huishouden weinig gebruik gemaakt wordt van het internet.

Met deze internet snelheid kun je gewoon lekker internetten en is het mogelijk om mailtjes te versturen en te ontvangen. Ook is het met deze snelheid mogelijk om alle websites te bezoeken. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken of je met deze snelheid gebruik kan maken van Spotify, Netflix of Videoland, want dit is haalbaar met deze snelheid. Tot slot betaal je vaak ook nooit teveel voor 20 MB/s.

Snelheid internet van 40 tot 50 MB/s

Heb je een huishouden met daarin veel personen die allemaal gebruik maken van het internet en voornamelijk tegelijkertijd hier gebruik van maken? Dan is het slimmer om te kiezen voor sneller internet. Hierbij moet je denken aan internet snelheden van tussen de 40 en 50 MB/s. Hierdoor kan iedereen in het huishouden optimaal genieten van het internet. En heb jij geen last van traag internet.

Daarnaast komt het vaak voor dat huishoudens met meer mensen vaak ook gebruik maken van interactieve televisie. Interactieve televisie werkt via het internet, dit zal er dus voor zorgen dat bij gebruik van de televisie de internet snelheid afneemt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dit is te voorkomen door te kiezen voor een internetsnelheid van 40 tot 50 MB/s.

Snelheid internet van 80 tot 100 MB/s

Het kan zijn dat je een huishouden hebt op het moment van 5 of meer mensen. Maken deze mensen graag allemaal gebruik maken van diensten zoals Netflix en Spotify? Dan raden we je zeer zeker aan om te gaan kijken naar internet abonnementen met internetsnelheden van 80 tot 100 MB/s. Ook is het verstandig om te kiezen voor deze snelheid als je vaak bestanden download en tegelijkertijd graag een game speelt. Ideaal dus voor de fanatieke gamer die geen last wil hebben van haperende beelden.

Het is verder mogelijk om met deze snelheid gebruik te maken van interactieve televisie als de rest van het huishouden gebruik maakt van het internet. Kies deze snelheid wanneer je een groot gezin hebt of erg veel vraagt van het internet.

Snelheid internet van 150 MB/s of hoger

Heb je bijvoorbeeld werk waarvoor je heel de dag lang gebruik maakt van het internet? Kijk dan naar internet snelheden van 150 MB/s en hoger. Het heeft geen zin om tijdens je werkzaamheden lastig te worden gevallen met een trage internetsnelheid. Het is een feit dat je vaak wat meer betaalt voor een internetsnelheid van 150 MB/s. Echter krijg je hier een pijlsnelle verbinding voor terug waardoor je nooit last hebt van slecht werkend internet.

Met dit internet wordt het voor iedereen in huis mogelijk om te streamen, downloaden en gamen op de hoogste kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn dat je televisie haarscherp op meerdere apparaten kunt bekijken en kunt gamen zonder vervelende haperingen.

Download je veel bestanden? Mooi, met deze hoge internetsnelheid is het namelijk mogelijk om binnen enkele minuten enorme bestanden te downloaden. Dit is dan ook erg fijn voor mensen die vaak dit soort werkzaamheden uitvoeren voor hun werk. Ook is het een goede internet snelheid wanneer meerdere mensen tegelijk gebruik maken van het internet. Vaak wordt deze internetsnelheid aangeraden voor huishoudens met veel mensen zoals een studentenhuis. Daarnaast is het wanneer internet door veel mensen gebruikt wordt een goede keuze.

Snelheid internet van 500 MB/s tot 1Gbit

Is het zo dat je iemand bent die echt van pijlsnel internet houdt, dan is het voortaan mogelijk om te kiezen voor internet snelheden van 500 MB/s tot 1 Gbit. We willen je wel meegeven dat het vaak maar weinig zin heeft om te kiezen voor een snelheid van deze hoogte. Het zit namelijk zo dat veel computers nog niet over de mogelijkheid beschikken om te downloaden met snelheden boven de 500 MB/s. Ga je dus voor 1 Gbit, dan betaal je voor deze snelheid terwijl je in werkelijkheid maar gebruik kunt maken van helft.

Ook is het belangrijk om door te hebben dat we het hierboven bij alle snelheden hebben gehad over de downloadsnelheden. Het is namelijk zo dat er nog een uploadsnelheid bestaat. De snelheid waarmee bestanden vanuit jou worden verzonden. In de meeste gevallen is het zo dat 1/10 van de downloadsnelheid gelijk is aan de uploadsnelheid.

Echter is het mogelijk om voortaan een uploadsnelheid te ontvangen die gelijk is aan de downloadsnelheid, namelijk door de komst van het nieuwe glasvezel internet. Glasvezel is jammer genoeg nog niet overal in Nederland beschikbaar, doe de postcodecheck om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

Internet snelheid test, wat is het eigenlijk?

Naast informatie inlezen over welke internet snelheid het best bij jou past is het ook mogelijk om een internet snelheid test uit te voeren. Maar waarom is dit verstandig? Goede vraag, door een internet test uit te voeren krijg je een duidelijk inzicht van de internetsnelheid die je momenteel geleverd krijgt. Dit betekent dat je met de resultaten kunt bekijken of je sneller internet nodig hebt.

Echter is het nog wel belangrijk om te weten hoe je moet kijken naar de resultaten die komen uit de internet snelheid test. Het zit namelijk zo dat internet snelheden worden weergegeven met eenheid MB/s of Gbit. Dit staat voor megabits en kilobits. Het is dus niet de bedoeling dat je deze eenheden gaat verwarren met de eenheden van bestanden, ook wel data genoemd, deze worden weergegeven met de eenheden kilobytes en megabytes.

Voornamelijk is de snelheid van het internet op jouw adres afhankelijk van welk soort internetverbinding je hebt gekozen bij het internet abonnement. Niet alleen dit is een factor. Ook de soort apparaten die gebruik maken van de internet snelheid, waarvoor je het internet gebruikt en wie er allemaal tegelijk gebruik van maken . Al deze factoren hebben invloed op de internetsnelheid op jouw adres.

Wat is het verschil tussen de downloadsnelheid en uploadsnelheid?

Als je aan het kijken bent naar de internetsnelheden van internet abonnementen dan krijg je altijd te maken met twee verschillende snelheden. Namelijk de downloadsnelheid en uploadsnelheid. Beide worden deze twee snelheden uitgedrukt in MB/s. Maar wat is dan eigenlijk de downloadsnelheid? Goede vraag, dit betekent namelijk de snelheid waarmee je data van het internet op jouw computer krijgt.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de laadtijd van een website of het wachten tot een filmpje begint met spelen op YouTube. Het is daarom dus ook vaak belangrijk voor de gebruiker van internet dat de downloadsnelheid een stuk hoger is als de uploadsnelheid.

Nu we de downloadsnelheid hebben besproken blijft er nog een andere over en dat is de uploadsnelheid. Maar waar dient deze voor? De uploadsnelheid staat voor de snelheid waarmee data en bestanden naar het netwerk worden verstuurd. Bij gebruik van de uploadsnelheid kun je denken aan het versturen van een mailtje of het plaatsen van een filmpje op Facebook. Om deze reden willen gebruikers vaak toch een hogere downloadsnelheid als uploadsnelheid, dit omdat er vaak maar weinig bestanden verzonden worden naar het netwerk.

Als je graag een even snelle uploadsnelheid hebt als die van je downloadsnelheid dan is het mogelijk om te kiezen voor glasvezel, als dit mogelijk is. Bij andere verbindingen zoals ADSL of kabel is het eigenlijk altijd zo dat de uploadsnelheid een stuk lager is als de downloadsnelheid. Kijk dus naar glasvezel wil je hiervan gebruik maken. Doe de postcodecheck om de mogelijkheden op jouw adres te checken.

Wat is de echte internetsnelheid nou werkelijk?

Ga je een internet abonnement gaat afsluiten met daarbij een beloofde internetsnelheid? Dan is het erg verstandig om allereerst te gaan kijken naar de werkelijke internet snelheid die wordt geleverd. Heb je ooit al eens een internet snelheid test uitgevoerd om de snelheden te checken? Dan is het je misschien al opgevallen dat de werkelijke downloadsnelheid vaak lager is dan dat deze wordt aangeboden door een van de internet aanbieders.

Dit is ook afhankelijk van de soort internetverbinding waarvan je gebruik maakt. Zo komt het vaak voor dat je met een ADSL internet verbinding een lagere werkelijke internet snelheid ontvangt dan dat deze aangeboden wordt.

In de meeste gevallen is dit vaak te wijten aan de afstand tot de wijkcentrale. Woon je bijvoorbeeld ver weg van de wijkcentrale dan is het aannemelijk dat je een minder goede werkelijke internet snelheid thuis ontvangt. Met verbindingen zoals glasvezel is dit niet het geval. Ga je voor een ADSL verbinding dan is het alleen mogelijk om de werkelijke aangeboden internet snelheid te ontvangen als je daadwerkelijk ook langs de wijkcentrale woont. Dit is helaas bij veel mensen niet het geval waardoor de werkelijke internetsnelheid vaak een stuk lager ligt.

Houdt er wel rekening mee dat de werkelijke internetsnelheid vaak toch wel overeenkomt met de aangeboden snelheid. Dit doordat er in Nederland veel wijkcentrales zijn geplaatst waardoor het voor veel huishoudens in Nederland mogelijk wordt om te profiteren van goed werkend internet. Is dit niet het geval? Dan kun je vaak al gebruik maken van glasvezel waarmee je zeker verzekerd bent van kwalitatief internet.

Wat wil dit dan eigenlijk zeggen?

We hebben het hierboven uitgelegd, maar hoe komt dit voor in de praktijk? Goede vraag. Dit betekent eigenlijk heel simpel dat je een internet pakket kiest met daarin de aangeboden internetsnelheid van bijvoorbeeld 100 MB/s. Terwijl je in werkelijkheid op locatie maar een internetsnelheid ontvangt van 50 MB/s. Het is vanzelfsprekend niet de bedoeling dat je voor extra internetsnelheden betaalt als je er niet eens gebruik van kunt maken. De internet providers kunnen dus ook niet garanderen welke snelheid je kunt ontvangen op jouw adres, om deze reden maken ze in reclames ook geen beloftes. Ook wordt dit wel eens best effort genoemd, de internet provider is verplicht en probeert er altijd voor te zorgen dat er een zo hoog mogelijk haalbare snelheid beschikbaar is.

Door het best effort is het voor mensen die een internet abonnement afsluiten niet mogelijk om ervoor te kiezen om het contract te ontbinden wanneer ze erachter komen dat de werkelijke internet snelheid tegenvalt. We willen je graag meegeven dat dit probleem eigenlijk alleen vaak voorkomt bij de zogenoemde DSL verbindingen zoals ADSL of VDSL. Maak je geen gebruik van een DSL verbinding, maar een kabel of glasvezel verbinding? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de werkelijke snelheid, deze zit namelijk altijd rond de aangeboden snelheid.

Hoe wordt de snelheid van het internet dan beïnvloedt?

Heb je de tekst in zijn geheel gelezen? Dan ben je vast al een aantal factoren tegengekomen die ervoor zorgen dat de snelheid van het internet drastisch wordt verlaagd. Zo heb je bijvoorbeeld de afstand van de wijkcentrale tot jouw huishouden die invloed heeft op de snelheid, maar er zijn er dus nog meer. Hoe meer je er van af weet, des te meer kennis je hebt tijdens het kiezen van een internetabonnement. Waardoor je uiteindelijk kunt genieten van een hogere en betere snelheid.

  • Maak je gebruik van een ADSL verbinding, dan is de demping en kwaliteit van de koperaansluiting een grote oorzaak die zorgt voor een lage of hoge internetsnelheid. Dit wordt ook wel de telefoonaansluiting genoemd.
  • De afstand van de wijkcentrale tot aan de locatie waar het internet geleverd moet worden.
  • Maak je gebruik van kabel internet, dan hebben het aantal mensen die gebruikt maakt van hetzelfde kabelinternet een grote invloed op de snelheid van internet.

Niet alleen zaken die hierboven worden genoemd kunnen invloed hebben. Zo zijn er ook nog zaken binnenshuis waar rekening mee gehouden kan worden. Handig als je op het moment een snelheid geleverd krijgt waar je weinig aan hebt en snel dit probleem wilt oplossen.

  • Het kan zo zijn dat de meegeleverde modem te ver verwijderd is van het zogenoemde IS/RA punt. In makkelijke woorden is dit de telefoonaansluiting. 
  • Als er vanuit de telefoonaansluiting splitsingen aanwezig zijn, dan kan dit zorgen voor een lagere internet snelheid.

Kijk dus van te voren goed of je thuis geen last hebt van deze zaken voordat je een internet pakket gaat kiezen. Het is erg belangrijk namelijk om te kiezen voor een pakket met daarin de geschikte snelheid voor jouw situatie. Ook is het niet erg fijn om te betalen voor snelheden die op jouw locatie niet ontvangen kunnen worden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Video’s die handig van pas kunnen komen