Glasvezel internet vergelijken & binnen 3 minuten geld besparen?

Glasvezel internet aanbieders gratis en altijd 100% onafhankelijk met elkaar vergelijken om binnen enkele minuten zonder moeite te besparen!

Gratis & onafhankelijk alle glasvezel aanbieders vergelijken

Alle informatie over glasvezel overzichtelijk samen op één website

R

De ideale plek om glasvezel pakketten & aanbieders online te vergelijken

Glasvezel internet vergelijken en tegelijkertijd geld besparen

Glasvezel, tegenwoordig kiezen erg veel mensen in Nederland ervoor om glasvezel af te nemen bij een van de vele aanbieders als dit mogelijk is. Wij snappen ook erg goed dat veel mensen voor glasvezel internet kiezen voortaan, dit levert namelijk geweldige internetsnelheden tot maar liefst 750 Mbit/s en is een stuk sneller in vergelijking met andere verbindingen zoals ADSL of kabel. Je kunt glasvezel kiezen bij een alles in 1 pakket, maar ook bij een TV en internet pakket.

Maar waarom zijn er dan nog steeds veel mensen die nog geen gebruik maken van internet vraag je jezelf misschien af? Helaas is in Nederland op het moment de dekking van glasvezel nog niet op zijn best, zo zijn er nog steeds delen waar je nog geen gebruik kunt maken van glasvezel. Binnen enkele jaren kan ieder huishouden gebruik gaan maken van het pijlsnelle glasvezel internet.

Veel aanbieders van glasvezel zijn het er samen unaniem over eens dat glasvezel internet de toekomst is qua internetverbindingen. De snelheid van glasvezel is zeer hoog, maar dit is niet alles, ook de stabiliteit en betrouwbaarheid van deze soort verbinding is geweldig in vergelijking met de oudere verbindingen zoals ADSL, kabel of DSL verbinding. Ga snel naar de vergelijker en doe de glasvezel check om erachter te komen of glasvezel mogelijk is op jouw adres.

Alle informatie over glasvezel internet vergelijken & nog meer!

Ga nu voor de glasvezel check en kijk naar de mogelijkheden

Zoals net verteld is het helaas nog niet voor iedereen mogelijk om glasvezel af te nemen, daarom raden we altijd aan om de glasvezel postcodecheck te gebruiken om er meteen achter te komen of glasvezel op jouw adres realiseerbaar is.

Postcodecheck glasvezel is erg gemakkelijk, vul jouw postcode en huisnummer in en de vergelijker gaat direct op zoek naar mogelijkheden en de bereikbaarheid op jouw adres. Ben je op het moment op zoek naar pakketten met daarin glasvezel internet? Kijk dan eens bij de volgende pakketten: internet en tv, internet en bellen, internet of alles in 1.

Meer weten of vragen over glasvezel aanbieders?

Deze pagina is volledig gewijd aan alles over glasvezel, zo kun je hier alle meest gestelde vragen lezen met daarbij antwoord op alle vragen die betrekking hebben op glasvezel.

Vervolgens kun je ook nog eens alle glasvezel providers reviewen door ervaringen en reviews te lezen, zo ben je ervan verzekerd dat je een glasvezel abonnement afsluit bij de juiste aanbieder.

Wil je voordat je gaat vergelijken graag meer weten over de aanbieders? Geen probleem, lees een van onze reviews over de verschillende aanbieders. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je meer informatie wilt vergaren over de partij met wie je uiteindelijk in zee gaat. Ga naar de reviews van de aanbieders en lees alles over de verschillende mogelijkheden, ervaringen en diensten die worden aangeboden.

Hoe werkt glasvezel?

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel thuis en het stijgt alleen nog maar meer in populariteit. Het is eigenlijk een soort van nieuwe soort internetverbinding waar consumenten gebruik van kunnen maken. Glasvezel staat er nu al om bekend om zeer stabiel en betrouwbaar te zijn en is gelukkig al op veel plekken in Nederland verkrijgbaar.

Echter krijgen we nog veel vragen zoals ‘’hoe werkt glasvezel?’’ of ‘’glasvezel hoe werkt dit dan en wat is het eigenlijk?’’. Om dit duidelijk te maken hebben we hieronder beschreven hoe het in zijn werk gaat en wat het is.

Wat is glasvezel?

Wat is glasvezel internet? Een goede vraag waar wij je graag antwoord op willen geven. Glasvezel is zoals de naam het al zegt een vezel met de dikte van een menselijke haar, deze vezel is gemaakt van een speciaal soort ontwikkeld glas. Het grote voordeel van glasvezel internet is het feit dat verzonden informatie altijd betrouwbaar en stabiel verzonden kan worden middels laserlicht die door de vezel heen gaat.

In praktijk wordt het laserlicht met grote snelheid aan en uit gezet, dit zorgt er tegelijkertijd voor dat informatie altijd betrouwbaar en stabiel verzonden kan worden. Als het laserlicht snel aan en uit gaat, dan kan er ook sneller informatie verzonden worden.

Hoe sneller, hoe beter dus. Op deze manier ontstaan er lichtsignalen door de vezel heen, die vervolgens weer kan worden omgezet in informatie. Je kunt het wel een beetje vergelijken met het welbekende morsecode van vroeger.

Wat heb je aan glasvezel internet in huis?

Glasvezel heeft dezelfde functie als vergelijkbare verbindingen zoals DSL en kabel, je kunt met glasvezel internet net zoals bij de andere verbindingen televisie, telefonie en internet ontvangen. Echter is het mogelijk om met glasvezel internet snelheden te bereiken waar andere verbindingen niet eens in de buurt komen.

Daarnaast heeft glasvezel nog een ander groot voordeel, zo kan alleen met glasvezel de downloadsnelheid en de uploadsnelheid van dezelfde snelheid zijn. Op deze manier wordt informatie ontvangen even snel als dat wanneer je zelf informatie zal versturen, dit is bij andere verbindingen helaas niet mogelijk.

Glasvezel check, wat is het eigenlijk?

Zoals net verteld zijn er steeds meer mensen die kiezen voor glasvezel, op het moment is de helft van de huishoudens in Nederland aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Dit betekent dus dat er nog een hoop huishoudens die helaas niet gebruik kunnen maken van deze soort internet.

De glasvezel postcodecheck kan je helpen bij het uitzoeken of glasvezel op jouw adres mogelijk is. In onze vergelijker kun je altijd gratis gebruik maken van onze glasvezel postcode check waardoor vervolgens de vergelijker direct de bereikbaarheid en mogelijkheid gaat bekijken op jouw huisadres.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe dit dan in zijn werk gaat? Eigenlijk vrij simpel, vul in de glasvezel postcodecheck, je raad het al, jouw postcode en huisnummer in en klik vervolgens op check.

Vervolgens gaat de vergelijker direct op zoek naar alle internet mogelijkheden, zo wordt er niet alleen gekeken of glasvezel mogelijk is, maar ook andere verbindingen zoals ADSL internet of kabel internet. Als dit gebeurd is kun je alle aanbieders met glasvezel met elkaar vergelijken op prijs, mogelijkheden, snelheden en nog veel meer!

Als er uit de glasvezel check komt dat je glasvezel op jouw adres kunt ontvangen dan laat de vergelijker direct een aanbod zien met glasvezel in de pakketten. Dit zijn uitsluitend glasvezel abonnementen die mogelijk zijn op jouw adres.

Uiteindelijk kun je ervoor kiezen om glasvezel internet af te nemen in een pakket of glasvezel alleen internet te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor glasvezel internet alleen of toch met extra diensten zoals televisie en vaste telefonie?

Glasvezel aanbieders, welke zijn dat dan eigenlijk?

Het is natuurlijk niet raar dat je jezelf afvraagt welke glasvezel providers er zijn. Tegenwoordig komen er steeds meer glasvezel aanbieders op de markt doordat er gebruikt gemaakt mag worden door het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Dit betekent dat iedere glasvezel internet aanbieders ervoor kan kiezen om glasvezel aan te bieden. Sinds kort heeft er een flinke verschuiving plaatsgevonden als het om glasvezel gaat, het bedrijf Reggefiber is namelijk overgenomen door gigant KPN, waardoor natuurlijk KPN glasvezel is ontstaan.

Dit is ook niet raar want op het moment is KPN ook de grootste aanbieder van pakketten met daarin glasvezel verbinding. Voor de overname was het glasvezelnetwerk open voor iedere provider, maar nu is er door KPN vermeld dat het glasvezelnetwerk open blijft voor andere aanbieders glasvezel tot minstens 2020.

Vanzelfsprekend zijn er daarom op het moment ook andere glasvezel providers die glasvezel abonnementen aanbieden met daarin glasvezel zoals Tele2, XS4ALL, Online.nl, T-Mobile. In de vergelijker kun je direct zien welke aanbieders glasvezel aanbieden door gebruik te maken van de filters.

Het is niet verplicht natuurlijk om nu altijd te kiezen voor glasvezel, dit is vaak ook niet mogelijk door de bereikbaarheid. Zo kun je nog steeds kiezen voor pakketten met daarin ADSL verbinding of een kabel verbinding. Doe de glasvezel check en kom erachter wat de mogelijkheden zijn voor jouw adres.

Voordelen van glasvezel internet, zijn ze er?

Vrijwel iedereen zal het wel eens meegemaakt hebben, zeeën aan tijd kwijtraken door de haperende serie of de uren die je moet wachten voordat jouw nieuwe game gedownload is. In Nederland zijn er nog steeds veel huishoudens die gebruik maken van een internetverbinding waardoor optimaal internetten niet mogelijk is. Echter is er nu een oplossing en dit is vanzelfsprekend glasvezel.

Om de keus voor glasvezel wat gemakkelijker te maken hebben we voor jou hieronder de glasvezel voordelen uiteengezet, zo weet je in een oogopslag welke keus je moet maken!

Altijd een betrouwbare en stabiele internetverbinding

Waarschijnlijk heb je wel door dat nog niet voor ieder huishouden glasvezel mogelijk is, dit is namelijk afhankelijk van het feit of jouw woonwijk is aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN.

Echter zitten hier ook voordelen aan als je woonwijk wel glasvezel heeft, dit betekent namelijk dat de verbinding voor jouw huis ligt in plaats van honderden meters verderop. Dit zorgt voor betere verbindingen en ook nog eens ieder huishouden heeft zijn eigen glasvezelverbinding.

Ideaal want dit betekent dat je voortaan geen netwerk meer met andere huishoudens hoeft te delen. Eigenlijk zorgt dit ervoor dat alle kracht van de verbinding naar jouw huishouden gaat en jij optimaal kunt genieten van snel, betrouwbaar en stabiel internet.

Hoge internetsnelheden zijn mogelijk met glasvezel

Als je de teksten hebt gelezen heb je waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen dat glasvezel ervoor zorgt dat internetsnelheden enorm hoog worden. Op het moment is glasvezel nog steeds de beste en snelste internetverbinding waar we als consumenten uit kunnen kiezen.

Om je een simpel voorbeeld te geven is het bijvoorbeeld mogelijk om met glasvezel films te downloaden terwijl je tegelijkertijd een serie op Netflix aan het kijken bent.

Er kunnen wel snelheden bereikt worden tot 750 Mbit/s en is in vergelijking met andere verbindingen 100 keer zo snel. Glasvezel internet is de toekomst in Nederland waardoor andere verbindingen steeds sneller zullen verdwijnen.

Download- en uploadsnelheid is hetzelfde

Het voorbeeld wat we hierboven hebben gebruikt heeft te maken met dit punt, namelijk het feit dat de download- en uploadsnelheid hetzelfde is. Misschien heb je hier weinig verstand van en klinken deze twee begrippen nog lastig, maar eigenlijk betekent dit gewoon dat je bijvoorbeeld berichten net zo snel ontvangt als dat ze verstuurd worden.

Tegenwoordig wordt er vaak veel informatie op het internet gezet zoals films op YouTube of nieuwe muziek, met glasvezel wordt het mogelijk om deze bestanden razendsnel op het internet te zetten. Uploaden van grote bestanden met glasvezel is dan ook over het algemeen binnen enkele minuten gebeurd.

Televisie kijken wordt leuker met glasvezel

Tot slot heeft glasvezel nog een ander voordeel, naast het snelle internet kun je met glasvezel ook altijd rekenen op geweldige televisiebeelden. Voortaan is het steeds vaker mogelijk om tegelijkertijd televisie te kijken op verschillende apparaten zoals een smartphone of laptop. Met een glasvezelverbinding is het altijd mogelijk om te genieten van geweldige televisie beelden zonder haperingen en storende zenders.

Ben je iemand die erg veel van televisie houden houdt? Dan raden we zeer zeker aan om te gaan kijken naar de mogelijkheid om glasvezel af te nemen, dit zorgt ervoor dat je nooit meer last hebt van slechte televisie avonden.

Nadelen van glasvezel

Glasvezel is nieuw en dat is nu net ook het enige nadeel ervan, zo zijn er nog steeds huishoudens in Nederland die geen gebruik kunnen maken van het nieuwe glasvezelnetwerk. Over de snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit valt niks te klagen bij een glasvezelverbinding, we hopen dan daarom ook dat zo snel mogelijk alle huishoudens de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van glasvezel internet.

Wil je graag weten of glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Neem dan eens een kijkje in de vergelijker en doe de glasvezel check om er direct achter te komen wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Glasvezel aanbieding, komen ze vaak voor?

Glasvezel is nieuw in Nederland en nog niet overal is het glasvezelnetwerk al aangesloten, dit zorgt ervoor dat er steeds vaker woonwijken worden aangesloten op dit netwerk. De glasvezel aanbieders weten dit ook en hanteren dan ook vaak glasvezel aanbiedingen bij nieuwe aansluitingen zodat meer mensen voor glasvezel kiezen. We hebben je al een paar keer verteld dat glasvezel de toekomst is in Nederland en dat steeds meer mensen hiervoor kiezen, veel providers willen hierop inspelen met glasvezel acties om zoveel mogelijk klanten te trekken.

Aanbieding glasvezel komen vaak voor in vormen zoals kortingen of cadeaus bij het afsluiten. Dit is opzich niet erg doordat wij als consumenten naast een geweldige glasvezelverbinding ook nog kunnen genieten van een leuke glasvezel actie. Toch fijn om de extra euro’s mee te pikken als je toch een glasvezel abonnement gaat afsluiten.

Verder komt het erg vaak voor dat glasvezel providers ervoor kiezen om televisie aan te bieden via de glasvezelverbinding, zo heb je niet alleen snel internet, maar ook geweldige televisie zonder haperingen en storingen. Wil je graag meer weten over glasvezel aanbiedingen? Geen probleem, bekijk de vergelijker om er direct achter te komen welke actuele glasvezel acties er zijn.

Wat kost glasvezel?

We krijgen vaak de vraag over kosten glasvezel en dit vinden we ook niet raar. Wel zo belangrijk als je gaat kiezen om niet te teveel te betalen. Om er direct achter te komen wat glasvezel kost raden we je aan om een kijkje te nemen in onze onafhankelijke vergelijker.

Je kunt in de vergelijker een glasvezel postcode check uitvoeren om te controleren of glasvezel mogelijk is en de filters gebruiken om alleen pakketten te zien met daarbij glasvezel. Vervolgens kun je de aanbieders met elkaar vergelijken en de totale kosten van glasvezel met elkaar vergelijken, zo ben je verzekerd van een goede deal en betaal je nooit teveel voor internet en televisie.

Snelheid glasvezel, hoe zit het daarmee dan?

Wanneer we de snelheden van glasvezel onder een loep gaan nemen, dan is het van belang dat je allereerst het verbruik voor jezelf duidelijk hebt. Zo zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zoals het gebruik van het internet. Heb je bijvoorbeeld twee computers en twee smartphones die gebruik maken van het netwerk, dan is vaak een internetsnelheid tussen de 10 Mbit/s en 20 Mbit/s al goed genoeg.

Is dit niet het geval en maak je meer gebruik van het netwerk voor bijvoorbeeld het vaak downloaden van games, films of series, dan is een snellere internetverbinding wel gewenst van minstens 50 Mbit/s

Maak je echt veel gebruik van het internet en wil je nooit een trage internetverbinding ervaren? Dan is een glasvezelverbindingen met snelheden tot 100 Mbit/s geschikt. Vaak worden deze snelheden gebruikt voor mensen die erg veel gebruik maken van het internet en voor zakelijke doeleinden. De glasvezel internet snelheid kan zelfs oplopen tot 750 Mbit/s.

Naast de geweldige snelheid van glasvezel zijn er ook andere eigenschappen die niet onder het kleed geschoven mogen worden. Zo heb je met glasvezel nooit last van verbindingen die worden gestoord door elektromagnetische velden, zoals bij andere verbindingen wel het geval is.

Daarnaast is glasvezel een stuk veiliger doordat informatie en data niet kan worden onderschept op elektromagnetische manier. Als laatste eigenschap kan glasvezel erg goed tegen warmte, maar liefst tot temperaturen van 300 graden celsius.

Glasvezel vergelijken, hoe werkt dat?

Glasvezel internet vergelijken raden we aan iedereen aan voordat je een glasvezel abonnement gaat afsluiten. Dit is erg belangrijk doordat er veel verschillende glasvezel aanbieders op de markt zijn, met elk hun eigen pakketten en prijzen. Hierdoor kan het soms lastig zijn om het beste en goedkoopste glasvezel pakket te vinden, maar hier hebben we een oplossing voor.

Een glasvezel abonnement vergelijken met andere pakketten is erg gemakkelijk middels onze handige vergelijker met postcodecheck. Je krijgt direct een overzicht van aanbieders met glasvezel, geheel gepersonaliseerd op jouw persoonlijke voorkeuren door de filters.

Glasvezel aanbieders kun je vervolgens ook nog eens met elkaar vergelijken op levertijd, acties of klantenservice om zeker te zijn van de beste deal. Vergelijk glasvezel dus altijd voordat je daadwerkelijk een pakket gaat afsluiten.

Glasvezel aansluiten en aanleggen, hoe gaat dit in zijn werk?

Tegenwoordig worden veel wijken aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber, wat een bedrijf is wat onderdeel is van het grote bedrijf KPN. Bijna 80% van de aansluitingen worden verzorgd door Reggefiber, houdt er rekening mee dat Reggefiber zelf geen diensten levert zoals bellen, internet en televisie, zij zijn enkel verantwoordelijk voor het aanleggen van nieuwe glasvezelnetwerken en het onderhouden van bestaande netwerken.

Wanneer er wordt besloten dat glasvezel moet worden aangelegd, dan is Reggefiber eigenlijk altijd de eerste contactpersoon. Vervolgens kunnen providers ervoor kiezen in welke gebieden ze glasvezel willen gaan leveren aan de huishoudens.

We raden je dan ook aan om de postcodecheck in de vergelijker te gebruiken om er direct achter te komen of glasvezel op jouw adres mogelijk is.
Zoals net verteld wordt 80% van de aansluitingen uitgevoerd door het bedrijf Reggefiber, echter is er nog een ander bedrijf die zich bezighoudt met het aanleggen van nieuwe glasvezelnetwerken.

We hebben het hier over investeringsmaatschappij CIF, die actief meehelpt met het aanleggen van glasvezel in de gebieden waar provider Caiway zaken doet. Onder deze gebieden wordt het westen van Nederland voornamelijk bedoeld. Naast deze grote speler zijn er nog andere bedrijven die zich hiermee bezig houden.

Misschien ook wel interessant voor jou? Klik op de buttons om meer te lezen!